Ουρογυναικολόγος Χειρουργός Πυελικού Εδάφους – Δρ. Δέρπαπας

Συμμετοχή Δρ Αλ. Δέρπαπα στο 3ο Πανελλήνιο Συν. Παθήσεων του Γυναικείου Ουρογεννητικού Συστήματος

Πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 21,22 & 23 Οκτωβρίου 2022

Βασικός ομιλητής στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθήσεων του Γυναικείου Κατώτερου Ουρογεννητικού Συστήματος και της Περιοχής του Πρωκτού θα είναι ο Αλέξανδρος Δέρπαπας.

Ο Δρ. Δέρπαπας θα κάνει διάλεξη με θέμα: «Αιδοιοπλαστική – Περινεοπλαστική: Ενδείξεις και τεχνικές», στο Στρογγυλό Τραπέζι 8 που θα λάβει χώρα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022. Η αιδιοπλαστική και περινεοπλαστική αποτελούν εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις που αποσκοπούν στη λειτουργική αποκατάσταση της γεννητικής περιοχής μετά από τραυματισμούς κατά τον τοκετό ή επιπλοκές προηγούμενων χειρουργικών επεμβάσεων, αλλά και τη διόρθωση ανατομικών δυσμορφιών, συγγενών ή επίκτητων, με στόχο ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Το «3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθήσεων του Γυναικείου Κατώτερου Ουρογεννητικού Συστήματος και της Περιοχής του Πρωκτού» πραγματοποιείται φέτος στην Αθήνα αποσκοπώντας στην επιστημονική συνεργασία μεταξύ των ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων και στην ανταλλαγή απόψεων για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία νοσημάτων και διαταραχών του κατώτερου ουρογεννητικού συστήματος της γυναίκας και της περιοχής του πρωκτού.

Το Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στις 21, 22 και 23 Οκτωβρίου 2022, θα εστιάσει σε διάφορες ασθένειες των κατώτερου ουρογεννητικού συστήματος, όπως οι προκαρκινικές αλλοιώσεις και οι καρκίνοι, οι λοιμώξεις, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, οι δερματοπάθειες, οι φλεγμονές, οι ατοπικές αντιδράσεις, τα σύνδρομα χρόνιου άλγους, οι ανατομικές και λειτουργικές διαταραχές και παραμορφώσεις του πυελικού εδάφους, το ουρογεννητικό σύνδρομο της εμμηνόπαυσης, η σεξουαλική δυσλειτουργία, αλλά και ζητήματα που αφορούν στις σύγχρονες ιατρικές μεθόδους αντιγήρανσης και αναζωογόνησης της περιοχής.

Η επιστημονική συνεργασία μεταξύ συναφών ειδικοτήτων (ασθενοκεντρική προσέγγιση) θεωρείται σήμερα ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Για τον σκοπό αυτό στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων, όπως Γυναικολόγοι, Δερματολόγοι-Αφροδισιολόγοι, Ενδοκρινολόγοι, Μικροβιολόγοι, Ουρολόγοι, Χειρουργοί-Πρωκτολόγοι, και άλλοι επιστήμονες που εξειδικεύονται σε παθήσεις του γυναικείου κατώτερου ουρογεννητικού συστήματος και της περιοχής του πρωκτού.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, αντιπαραθέσεις και διαδραστικές συνεδρίες. Περιλαμβάνει επίσης παρουσιάσεις περιστατικών που έχουν επιλεγεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδείξουν τις δυσκολίες και τα διλήμματα που πολλές φορές προκύπτουν στην κλινική πράξη. Σκοπός είναι να βοηθηθεί ο κλινικός ιατρός να διαχειρίζεται πιο αποτελεσματικά τα ιδιαίτερα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *