Ουρογυναικολόγος Χειρουργός Πυελικού Εδάφους – Δρ. Δέρπαπας

Ο ρόλος της μαίας

Η εκπαίδευση και κατάρτιση της μαίας αποσκοπεί στην πολυεπίπεδη στήριξη της εγκύου και του συντρόφου της καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και φυσικά στη βοήθεια που θα παράσχει κατά τη διάρκεια του τοκετού. Η στενή σχέση της μαίας με τη γυναίκα είναι απαραίτητη ώστε σε κάθε βήμα της εγκυμοσύνης της και του τοκετού να νιώθει το ζευγάρι σιγουριά, ασφάλεια και συμμέτοχο στις αποφάσεις.

Στο επίκεντρο η γυναίκα και το έμβρυο

 Το σύγχρονο μοντέλο άσκησης της μαιευτικής παγκοσμίως έχει στο επίκεντρο τη γυναίκα και το έμβρυο. Η μαία παρακολουθεί τακτικά τη γυναίκα κατά τις επισκέψεις στο μαιευτήρα της, αλλά και ανεξάρτητα, για να φροντίσει τόσο για τη σωματική υγεία της μητέρας και του εμβρύου, αλλά και για να την προετοιμάσει ψυχολογικά για όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης, τα βήματα του τοκετού, αλλά και τη λοχεία. Δίνει συμβουλές για τη σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, απαντάει σε ερωτήματα και απορίες που θα γεννηθούν, μετριάζει την αγωνία της όταν πλησιάζουν οι ωδύνες και ο τοκετός, την οδηγεί βήμα βήμα στο φυσιολογικό τοκετό, και είναι πλάι της σε περίπτωση καισαρικής.

Αλλά η σχέση με η μαία δεν σταματάει με τη γέννηση του μωρού. Βασική αποστολή της μαίας μετά τον τοκετό είναι η ψυχική ηρεμία και η σωματική υγεία της μητέρας και του μωρού της, οι συμβουλές και η πρακτική βοήθεια με το θηλασμό και γενικά η αρωγή σε οποιαδήποτε θέματα προκύψουν μετά το εξιτήριο από το μαιευτήριο.

Επικοινωνήστε με τη μαία

Τηλέφωνο Μαίας +30 6980263550