Ουρογυναικολόγος Χειρουργός Πυελικού Εδάφους – Δρ. Δέρπαπας

Το τμήμα Αισθητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην εξειδικευμένη φροντίδα των γυναικών όλων των ηλικιών που παρουσιάζουν ανατομικά και λειτουργικά προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή του κόλπου και των έξω γεννητικών οργάνων.

Στο τμήμα μας προσφέρονται οι πιο σύγχρονες θεραπείες Laser ανάπλασης του επιθηλίου και αναδόμησης των στηρικτικών ιστών του κόλπου, καθώς και νέες τεχνικές μεσοθεραπείας (ενέσεις υαλουρονικού οξέος, PRP, Botox) και επανορθωτικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση ανατομικών και λειτουργικών διαταραχών του πυελικού εδάφους:

Ουρογεννητικό σύνδρομο εμμηνόπαυσης

Η ατροφία του κόλπου, λόγω μείωσης του επιπέδου των οιστρογόνων, αφορά περίπου 1 στις 2 γυναίκες που βρίσκονται στην κλιμακτήριο ή την εμμηνόπαυση. Η κατάσταση αυτή προκαλεί συμπτώματα όπως ξηρότητα, πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, συνεχή εκρροή κολπικών υγρών καθώς και προβλήματα από το ουροποιητικό σύστημα, όπως συχνουρία, νυκτερινή ούρηση, υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις και ακράτεια ούρων.

Το Juliet Feminine Laser αποτελεί μια άκρως αποτελεσματική, ανώδυνη και γρήγορη θεραπευτική μέθοδο ανάπλασης του κολπικού επιθηλίου,  σε σύγκριση με τις μακροχρόνιες και άβολες ορμονοθεραπείες, οι οποίες συχνά αντενδείκνυνται για κάποιες γυναίκες. Η θεραπεία με το τελευταίας τεχνολογίας Juliet Feminine Laser (erbium:YAG laser) προκαλεί παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης και επαναφέρει το PH του κόλπου στα φυσιολογικά επίπεδα, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με την εφαρμογή τεχνικών μεσοθεραπείας που ενισχύουν περαιτέρω την ανάπλαση του επιθηλίου.

Χαλάρωση κόλπου – ακράτεια ούρων από προσπάθεια – διαταραχές ούρησης

Τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται και σε γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας, ως συνέπεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, αλλά και ενίοτε κληρονομικών παραγόντων. Η αιτία εμφάνισης των καταστάσεων αυτών εντοπίζεται στη διαταραχή της αρχιτεκτονικής των συνδέσμων που συγκρατούν τη μήτρα, την ουροδόχο κύστη και το τελικό τμήμα του εντέρου στην ανατομική τους θέση με αποτέλεσμα αρχικά τη χαλάρωση και αργότερα την πρόπτωση των οργάνων αυτών διαμέσου του κόλπου.

Σε ήπια εως μετρίου βαθμού κολπική χαλάρωση και ακράτεια ούρων από προσπάθεια, η θεραπεία με το Juliet Feminine Laser δρα με αποτελεσματικό και ανώδυνο τρόπο στην αναδόμηση του επιθηλίου του κόλπου μέσω της δημιουργίας νέων αγγείων και σύνθεσης νέου κολλαγόνου, επαναφέροντας έτσι την ελαστικότητα και ενισχύοντας τη στηρικτική ικανότητα των συνδέσμων και των μυών. Τοπικές ενέσεις PRP ή υαλουρονικού οξέος μπορεί να εφαρμοστούν συμπληρωματικά, ανάλογα με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων και την ιδιαιτερότητα της ανατομίας της γυναίκας.

Σεξουαλική δυσλειτουργία – πόνος κατά την επαφή 

Καταστάσεις όπως η κολπική ξηρότητα, ο σπασμός των μυών του πυελικού εδάφους, ο επίμονος ουλώδης ιστός στο περίνεο και η υπερτοφία των χειλέων του αιδοίου προκαλούν πόνο κατά την επαφή (δυσπαρευνία) επιδρώντας αρνητικά στη σεξουαλική ζωή της γυναίκας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Στο τμήμα μας παρέχουμε έγκυρη διάγνωση και σύγχρονη εξατομικευμένη αντιμετώπιση του ανατομικού ή/και λειτουργικού προβλήματος που οδηγεί στη σεξουαλική δυσλειτουργία τόσο με συνεδρίες Laser, όσο και με εφαρμογή τεχνικών μεσοθεραπείας (Botox, PRP, υαλουρονικό), ενώ σε πιο σύνθετες καταστάσεις εφαρμόζονται χειρουργικές τεχνικές περινεοπλαστικής και αιδοιοπλαστικής.

Κατάλληλη θεραπεία για γυναίκες που

  • Επιθυμούν σύσφιξη του κόλπου μετά τον τοκετό

  • Υποφέρουν από ξηρότητα κόλπου στην εμμηνόπαυση

  • Πάσχουν από ακράτεια ούρων

  • Αναζητούν διόρθωση των ραγάδων μετά τον τοκετό ή της μελάγχρωσης του δέρματος της γεννητικής περιοχής

  • Αναζητούν βελτίωση στη σεξουαλική τους ζωή

  • Πάσχουν από ατροφία κόλπου μετά από ορμονοθεραπεία για καρκίνου μαστού

Τι είναι η θεραπεία laser ανάπλασης Juliet ;

Η θεραπεία laser ανάπλασης Juliet διορθώνει τις βλάβες του επιθηλίου του κόλπου και του δέρματος της ευαίσθητης περιοχής, που προκύπτουν λόγω καταστροφής του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η καταστροφή αυτή μπορεί να οφείλεται στις νεότερες γυναίκες σε τραυματισμό του κόλπου μετά από φυσιολογικό τοκετό, σε προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις στην περιοχή ή και κληρονομικές παθήσεις, ενώ στις γυναίκες στην κλιμακτήριο και την εμμηνόπαυση η αιτία ανευρίσκεται κατά κύριο λόγο στην πτώση των οιστρογόνων.

Η θεραπεία laser ανάπλασης Juliet λειτουργεί διαμέσου μιας δέσμης φωτός που προκαλεί διάχυση ενέργειας (όχι ακτινοβολίας) στην επιφάνεια του κόλπου ή του δέρματος, με τρόπο ελεγχόμενο και ασφαλή, χωρίς να καταστρέφει τους γύρω ιστούς.

Τι περιλαμβάνει η θεραπεία laser ανάπλασης  Juliet ;

Η θεραπεία είναι απλή, γρήγορη και ανώδυνη. Η εφαρμογή της δέσμης laser γίνεται διαμέσου ειδικής αποστειρωμένης κεφαλής μιας χρήσης για την κολπική θεραπεία, ενώ για την ανάπλαση των δερματικών περιοχών χρησιμοποιείται ειδική εξωτερική κεφαλή πολλαπλών χρήσεων.  

Οι θεραπείες ανάπλασης διαρκούν μόνο 20 λεπτά, χωρίς την ανάγκη προετοιμασίας ή αναισθησίας. Μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως μετά τη θεραπεία στις δραστηριότητές σας με, μόνη σύσταση την αποφυγή της σεξουαλικής επαφής για 72 ώρες.