Ουρογυναικολόγος Χειρουργός Πυελικού Εδάφους – Δρ. Δέρπαπας

Ουρογυναικολογία

Σύνδρομο Υπερδραστήριας Κύστης

Ακράτεια Ούρων

Ουρολοιμώξεις

Προβλήματα της Εμμηνόπαυσης
Ατροφία Κόλπου

Ουρογυναικολογία;

Η Ουρογυναικολογία, μια βασική υποειδικότητα στον τομέα της γυναικολογίας, δίνει έμφαση στη διάγνωση, τη θεραπεία και τη διαχείριση των διαταραχών του πυελικού εδάφους που επηρεάζουν τις γυναίκες. Αυτό το πεδίο προσφέρει λύση σε παθήσεις και καταστάσεις που σχετίζονται με το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα και το γυναικείο πυελικό έδαφος – ένα σύνθετο σύστημα μυών, συνδέσμων και συνδετικών ιστών που υποστηρίζουν τα πυελικά όργανα και συμβάλλουν στην εγκράτεια ούρων και κοπράνων. 

Το φάσμα των διαταραχών που αντιμετωπίζονται στην ουρογυναικολογία είναι τεράστιο, που περιλαμβάνει ακράτεια ούρων, πρόπτωση πυελικών οργάνων (συμπεριλαμβανομένης της πρόπτωσης της μήτρας, της ουροδόχου κύστης και του ορθού), χρόνιες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, δυσκολίες στην ούρηση, ακράτεια κοπράνων, σύνδρομο επώδυνης ουροδόχου κύστης και το γεννητικό σύνδρομο εμμηνόπαυσης.

Οι συνέπειες των διαταραχών του πυελικού εδάφους εκτείνονται πέρα από τη σωματική δυσφορία, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής μιας γυναίκας. Τέτοιες συνθήκες συνήθως ασκούν εμπόδια στην προσωπική, κοινωνική και σεξουαλική ευημερία, συχνά υποβιβάζοντας τα επηρεαζόμενα άτομα σε μια ζωή δυσφορίας και αμηχανίας λόγω της φύσης ταμπού αυτών των ζητημάτων. Ωστόσο, οι εξελίξεις στην ουρογυναικολογία έχουν φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση αυτών των ευαίσθητων ζητημάτων. Σήμερα, οι γυναίκες έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών επιλογών που δίνουν προτεραιότητα στην ελάχιστη επεμβατικότητα και την αποτελεσματικότητα. Αυτές οι θεραπείες κυμαίνονται από εξειδικευμένη φυσικοθεραπεία που έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους έως καινοτόμες παρεμβάσεις με φαρμακευτική αγωγή και ενέσιμες θεραπείες. Μέσω αυτών των σύγχρονων μεθόδων θεραπείας, οι γυναίκες που πάσχουν από διαταραχές του πυελικού εδάφους μπορούν να βρουν ανακούφιση ώστε να ζήσουν μια δραστήρια, ικανοποιητική ζωή χωρίς τη συνεχή επιβάρυνση που συνεπάγονται αυτές οι καταστάσεις. 

Η ουρογυναικολογία λοιπόν προσφέρει λύσεις που αντιμετωπίζουν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχολογική διάσταση των διαταραχών του πυελικού εδάφους.