Ουρογυναικολόγος Χειρουργός Πυελικού Εδάφους – Δρ. Δέρπαπας

Χειρουργική Πυελικού Εδάφους

Πρόπτωση κόλπου / Μήτρας

Προβλήματα μετά τον τοκετό

Χειρουργική Πυελικού Εδάφους

Η Χειρουργική Πυελικού Εδάφους αντιπροσωπεύει έναν εξαιρετικά εξειδικευμένο τομέα της χειρουργικής, η οποία εστιάζει στην αντιμετώπιση σοβαρών και πολύπλοκων διαταραχών του πυελικού εδάφους. Αυτός ο κλάδος της χειρουργικής αποτελεί τη βασική επιλογή όταν οι συντηρητικές θεραπείες είτε αποτυγχάνουν να προσφέρουν ανακούφιση είτε κρίνονται ακατάλληλες από την αρχή. Οι καταστάσεις που απαιτούν χειρουργική επέμβαση πυελικού εδάφους περιλαμβάνουν προχωρημένη πρόπτωση πυελικών οργάνων, όπου όργανα όπως η κύστη, η μήτρα ή το ορθό κατεβαίνουν μέσα ή έξω από τον κολπικό σωλήνα, επιτακτική ακράτεια ούρων που διαταράσσει την καθημερινή ζωή, χρόνιος πυελικός πόνος που επιμένει παρά τις στοχευμένες στρατηγικές αντιμετώπισης και επιπλοκές που προκύπτουν από τη χρήση χειρουργικού πλέγματος.

Στη Χειρουργική Πυελικού Εδάφους, η έμφαση στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές έχει φέρει επανάσταση στη φροντίδα των ασθενών. Οι χειρουργοί που είναι έμπειροι στη λαπαροσκοπική ή ρομποτική χειρουργική, τις διακολπικές προσεγγίσεις και τις διουρηθρικές επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιήσουν στοχευμένες παρεμβάσεις με απόλυτη ακρίβεια. Αυτές οι προηγμένες τεχνικές μειώνουν σημαντικά τις σωματικές επιπτώσεις στις ασθενείς, προσφέροντας μια σειρά από οφέλη, όπως μειωμένη παραμονή στο νοσοκομείο, ελάχιστες ουλές και κυρίως ταχύτερη ανάρρωση. Κατά συνέπεια, οι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

Οι εξελίξεις στη Χειρουργική του Πυελικού Εδάφους εστιάζουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα δυσάρεστες διαταραχές του πυελικού εδάφους. Μέσω της διενέργειας σχολαστικών χειρουργικών επεμβάσεων, τα άτομα που υποφέρουν από τις σοβαρές επιπτώσεις αυτών των καταστάσεων μπορούν να βρουν ανακούφιση και να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική κι ανεμπόδιστη καθημερινότητα. Ο ρόλος της Χειρουργικής Πυελικού Εδάφους είναι επομένως απαραίτητος, καθώς προσφέρει ελπίδα και λειτουργική αποκατάσταση σε πολλές γυναίκες που υποφέρουν από χρόνια συμπτώματα και σημαντικούς περιορισμούς που προκαλούν οι διαταραχές του πυελικού εδάφους. Οι ιατροί που ειδικεύονται στη Χειρουργική Πυελικού Εδάφους εφαρμόζουν ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, θέτοντας ως επίκεντρο την κάθε ασθενή και τις ανάγκες της, αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση ορισμένων από τα πιο δυσάρεστα ζητήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα.