Ουρογυναικολόγος Χειρουργός Πυελικού Εδάφους – Δρ. Δέρπαπας

Ημερίδα "Ουρολοιμώξεις στη γυναίκα από την βρεφική στην τρίτη ηλικία" - Ομιλία Δρ. Αλ. Δέρπαπα

Ομιλία με θέμα “H επίδραση της Laser νεογένεσης του κολπικού επιθηλίου στη βελτίωση και πρόληψη των ουρολοιμώξεων” πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Δέρπαπας, στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα “Ουρολοιμώξεις στη γυναίκα από τη βρεφική στην τρίτη ηλικία”.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου στο Μαιευτήριο Μητέρα από την Ελληνική Εταιρεία Ουρογυναικολογίας και Διαταραχών του Πυελικού Εδάφους και το Παιδιατρικό Τμήμα του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δέρπαπας: ” η ανάπλαση του κόλπου με laser αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης της κολπικής ατροφίας, η οποία αποτελεί βασική αιτία για τις επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Η δράση του Laser βελτιώνει τη χλωρίδα τόσο του κόλπου όσο και της περιουρηθρικής περιοχής, προσφέροντας έτσι τόσο μια αποτελεσματική συμπληρωματική θεραπεία κατά των ουρολοιμώξεων, όσο και μια ασφαλή μέθοδο προφύλαξης έναντι αυτών” ( https://www.derpapas.gr/post/πως-δρα-η-θεραπεία-laser-για-την-αναζωογόνηση-του-κόλπου)

Στόχος της ημερίδας ήταν να συμβάλλει στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων, των Ουρολόγων, των Παιδιάτρων, των Παθολόγων-Λοιμωξιολόγων, των Μαιών/Μαιευτών, καθώς και των ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μέρος της ενασχόλησής τους είναι οι ουρολοιμώξεις στη γυναίκα και το παιδί.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τις ανωμαλίες του ουροποιητικού, τις ουρολοιμώξεις από τη γέννηση μέχρι την τρίτη ηλικία, ενώ οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για όλες τις νεότερες εξελίξεις αυτής της εξειδίκευσης πράγμα που συμβάλλει σημαντικά στην έγκυρη αναγνώριση του προβλήματος και τη σωστή αντιμετώπιση, ώστε να εξασφαλίζεται μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα παιδιά και τις γυναίκες. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *