Ουρογυναικολόγος Χειρουργός Πυελικού Εδάφους – Δρ. Δέρπαπας

Η care4her στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπερήχων στην Μαιευτική και Γυναικολογία

Πιστό στο ραντεβού του με το κόσμο της Γυναικολογίας και της Μαιευτικής, πραγματοποιήθηκε για 9η φορά φέτος το Πανελλήνιο Συνέδριο Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία, στις 2-4 Σεπτεμβρίου 2022 στα Ιωάννινα.

Πριν από το Συνέδριο -το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για το χώρο- προηγήθηκαν δυο προσυνεδριακά σεμινάρια για εμβρυική ανάπτυξη και Doppler καθώς και γυναικολογική υπερηχογραφία.


Στο φετινό Συνέδριο συμμετείχαν πρωτοπόροι στον τομέα καθηγητές όπως οι, Kypros Nicolaides, Yves Ville, Basky Thilaganathan, Ranjit Akolekar, Petya Chaveeva, Nicola Persico, Thierry Van den Bosch και Dominique Van Schoubroeck, καθώς και διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες.

Σημαντική θέση στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου κατείχε και η υποειδικότητα της Ουρογυναικολογίας και Χειρουργικής Πυελικού Εδάφους, όπου τονίστηκε η σημασία της χρήσης του υπερηχογραφήματος στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση παθήσεων όπως η ακράτεια ούρων, η πρόπτωση των πυελικών οργάνων και οι κακώσεις κατά το φυσιολογικό τοκετό.

Ο Δρ. Αλέξανδρος Δέρπαπας έδωσε το παρόν και στο φετινό Συνέδριο και είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια σειρά από εξαιρετικά επικοδομητικές συναντήσεις και να ανταλλάξει απόψεις με τους συμμετέχοντες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *