Ουρογυναικολόγος Χειρουργός Πυελικού Εδάφους – Δρ. Δέρπαπας

Επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στην Μαιευτική & Γυναικολογία ο Κ. Νικολαΐδης

Η Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία αναγόρευσε σε Επίτιμο Πρόεδρο τον Καθηγητή Κύπρο Νικολαϊδη, πρωτοπόρο της υπερηχογραφίας στην Εμβρυομητρική Ιατρική, στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Από αριστερά, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία Καθηγητής Γ. Μακρυδήμας με τον Καθηγητή Κύπρο Νικολαϊδη.

Στο φετινό Συνέδριο συμμετείχαν πρωτοπόροι στον τομέα καθηγητές όπως οι, Kypros Nicolaides, Yves Ville, Basky Thilaganathan, Ranjit Akolekar,Petya Chaveeva, Nicola Persico, Thierry Van den Bosch και Dominique Van Schoubroeck, καθώς και διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες.

Ο ιατρός Αλέξανδρος Δέρπαπας παρών στην αναγόρευση του Καθηγητού Κύπρου Νικολαϊδη σε Επίτιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία

Σημαντική θέση στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου κατείχε και η ειδικότητα της Ουρογυναικολογίας και Χειρουργικής Πυελικού Εδάφους, όπου τονίστηκε η σημασία της χρήσης του υπερηχογραφήματος στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση παθήσεων όπως η ακράτεια ούρων, η πρόπτωση των πυελικών οργάνων και οι κακώσεις κατά το φυσιολογικό τοκετό.

Η υπερηχογραφία αποτελεί πλέον σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο και στην Ουρογυναικολογία και Χειρουργική Πυελικού Εδάφους.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *