Ουρογυναικολόγος Χειρουργός Πυελικού Εδάφους – Δρ. Δέρπαπας

Αναζωογόνηση της ευαίσθητης περιοχής με θεραπεία Laser

Λύση σε μια σειρά από γυναικολογικά προβλήματα όπως η ακράτεια ούρων, η χαλάρωση κόλπου μετά τον τοκετό, η ξηρότητα κόλπου, η διόρθωση ραγάδων μετά τον τοκετό αλλά και των προβλημάτων που μπορεί να δημιουργήσει η ορμονοθεραπεία για τον καρκίνο του μαστού, έρχεται να δώσει η καινοτόμος θεραπεία ανάπλασης με Laser.

Πρόκειται για μια θεραπεία που διορθώνει τις βλάβες του επιθηλίου του κόλπου και του δέρματος της ευαίσθητης περιοχής που προκύπτουν λόγω καταστροφής του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Η καταστροφή αυτή μπορεί να οφείλεται στις νεότερες γυναίκες σε τραυματισμό του κόλπου μετά από φυσιολογικό τοκετό, σε προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις στην περιοχή ή και κληρονομικές παθήσεις ενώ στις γυναίκες στην κλιμακτήριο και την εμμηνόπαυση η αιτία ανευρίσκεται κατά κύριο λόγο στην πτώση των οιστρογόνων.


Συγκεκριμένα η θεραπεία laser ανάπλασης Juliet λειτουργεί διαμέσου μιας δέσμης φωτός που προκαλεί διάχυση ενέργειας (όχι ακτινοβολίας) στην επιφάνεια του κόλπου ή του δέρματος, με τρόπο ελεγχόμενο και ασφαλή, χωρίς να καταστρέφει τους γύρω ιστούς.


Τι περιλαμβάνει η θεραπεία laser ανάπλασης Juliet;
Η θεραπεία είναι απλή, γρήγορη και ανώδυνη. Η εφαρμογή της δέσμης laser γίνεται διαμέσου ειδικής αποστειρωμένης κεφαλής μιας χρήσης για την κολπική θεραπεία ενώ για την ανάπλαση των δερματικών περιοχών χρησιμοποιείται ειδική εξωτερική κεφαλή πολλαπλών χρήσεων.
Οι θεραπείες ανάπλασης διαρκούν μόνο 20 λεπτά χωρίς την ανάγκη προετοιμασίας ή αναισθησίας. Μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως μετά τη θεραπεία στις δραστηριότητές σας με μόνη σύσταση την αποφυγή της σεξουαλικής επαφής για 72 ώρες.


Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για την θεραπεία Laser κατεβάζοντας το φυλλάδιο από εδώ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *